O knize

1) Autoři

02.05.2011 08:50
Přirozeně bez lepku a bez mléka   Ilona Dostálová: autorka kuchařky - recepty a průvodní texty Pavel Akrman: grafické zpracování a marketingové poradenství Ing. Eva Mizerová: fotografie jídel  Šimon Pikous: foto titulky       Home

2) Cena

24.05.2014 09:05
Cena knihy je 320 Kč. Při platbě předem na účet 2500187579/2010 hradíme poštovné (v Zásilkovně) my. Pokud je účet, ze kterého přijdou peníze, na vaše jméno, není potřeba již žádnou informaci dodávat. Pokud ne, napište, prosím, do zprávy pro příjemce peněz ještě jméno shodné se jménem na vaší...

3) Pro koho je kuchařka určena?

28.02.2011 12:42
Pro lidi s bezlepkovou a bezmléčnou dietou. Pro lidi, kteří stojí před nutností změnit své stravovací návyky z důvodu naléhavé zdravotní motivace a hledají v jídle první pomoc. Pro vegetariány nebo lidi, kteří chtějí omezit příjem masa. Pro ty, kdo chtějí hubnout. Pro všechny, kdo...

4) Proč přirozeně bezlepková strava?

28.02.2011 08:03
  Bezlepková dieta je zcela zásadní pro celiaky a alergiky na lepek. Moc se ale nemluví o tom, že i zdravým lidem prospívá trochu si odlehčit od lepku, který je v současném potravinářství nadužíván. Pro bezlepkáře,  kteří chtějí jít dál ke zdravé výživě, nebo kteří nesnášejí výrobky z...

5) V čem je kniha jiná než ostatní bezlepkové kuchařky?

02.05.2011 09:13
Kuchařka Přirozeně bez lepku a bez  mléka nabízí recepty z celých zrn a z takzvané nativní mouky, což je zdravější varianta oproti průmyslově upravovaným bezlepkovým moukám. Jedná se o zrna pohanky, jáhel, kukuřice a rýže. Všechny recepty jsou i  bez masa, u každého receptu najdete...

6) Jak v knize figuruje makrobiotika?

05.03.2011 20:34
Jako inspirace... Víte, jak nejchutněji a nejzdravěji upravit zeleninu? Víte, co všechno by mělo obsahovat jídlo, aby tělo dostalo vše, co potřebuje (a nepotřebovalo se "dojídat")? Víte, co použít za suroviny a čím doplnit jídlo, aby působilo jako lék? Víte, jak nepříliš zdravé suroviny chutně...

7) Ohlasy na knihu

14.06.2011 22:28
14.6.2011 "...Koncepci knihy bych Vám chtěl touto cestou nesmírně pochválit, text je velmi přehledný, jasný, grafické přílohy velmi zdařile provedeny a zejména je celá kniha skutečně prakticky zaměřena. Určitě jste udělala nesmírně záslužnou a prospěšnou práci." prof. MUDr. Zdeněk Doležel,...

8) Poděkování

05.05.2011 00:00
Tato kniha by nevznikla bez podpory společností, které se rozhodly finančně se podílet na jejím vzniku. KNL Catering Široká paleta cateringových služeb po celé ČR. Zajišťování závodního stravování v Liberci a okolí – www.nemlib.cz Sunfood VM Široký sortiment nabídky...

9) Co bych dnes na knize změnila

31.05.2017 14:29
U příležitosti dvouletého vydání naší kuchařky jsem dostala chytrou otázku, co bych dnes, s časovým odstupem, udělala v této kuchařce jinak. Využiji této otázky ke sdělení některých mých současných postojů k bezlepkové dietě. Neměnila bych koncept založený na využívání přirozeně bezlepkových...